Pungency must be analysed in the Scoville scale by the method of high resolution liquid chromatography complying with the next parameters: |
Острота должна анализироваться по шкале Сковилля с помощью метода высокоэффективной жидкостной хроматографии, отвечающего следующим параметрам: |
Pungency intensity (Scoville units) |
Острота (в единицах Сковилля) |
Interpretation: Pungency is the sharp or intense sensation caused by the effect of the capsaicins after the ingestion of chilli or its sub-products. |
Пояснение: Острота - это ощущение жжения или жгучести, вызванное воздействием капсаицинов после приема перца стручкового острого или продуктов на его основе в пищу. |
In case of verification, pungency must be reported in the Scoville scale, but analysed using the High Performance Liquid Chromatography (HPLC) method. |
В случае проверки острота измеряется по шкале Сковилла, а анализируется с помощью метода высокоэффективной жидкостной хроматографии (ВЭЖХ). |
The section on Pungency (table E) was therefore deleted from the Recommendation's main body and moved to the Annex. |
Поэтому раздел "Острота" (таблица Е) был исключен из основного текста рекомендации и перенесен в приложение. |