Some hazardous substances have their own UN numbers (e.g. acrylamide has UN 2074), while sometimes groups of chemicals or products with similar properties receive a common UN number (e.g. flammable liquids, not otherwise specified, have UN1993). |
Некоторые опасные вещества имеют свои UN-номера (например, акриламид имеет номер UN2074), а иногда группы химических веществ или продуктов с аналогичными свойствами получают общий UN-идентификатор. |
The chemical acrylamide, first identified in food in 2002, is produced during frying, roasting and baking of carbohydrate-rich foods, such as French fries, potato crisps, coffee, biscuits, pastries and breads. |
Химический акриламид, впервые обнаруженный в пищевых продуктах в 2002 году, образуется в результате жарки, обжаривания и выпекания богатых углеводами продуктов, таких как картофель фри, картофельные чипсы, кофе, печенье, мучные изделия и хлеб. |